Vaikka kuulen jo, kuinka kuinka keski-ikäiset ja sitä vanhemmat nördet hieroskelevat nyrkkejään, tunnustan turpiin saannin uhallakin olevani sen verran vanhemman verkkosukupolven tuote, että muistan mainiosti ajan jolloin netti oli "internetti", verkkosivustot olivat "www-sivuja" tai "webbisivuja" ja nettiin pääsi puhelinlinjan kautta. Juuri siksi onkin aika hienoa, että on päässyt seuraamaan verkon kehittymistä.

Uusi aika tuo mukanaan lukemattoman määrän uusia hienoja sanoja ja käsitteiden sekamelskaa. Käsitteiden ymmärtämiseen voi helpottaa esimerkiksi vierityspalkki.fi - sivusto, joka suosittelee nimenomaan "verkkopalvelu" ja "verkkosivusto" -termien käyttöä.

Kaiken kaikkiaan käsitteiden (sisällönhallintajärjestelmä, CMS, julkaisujärjestelmä jne) omaksuminen tuntuu hankalalta ja työläältä puuhalta. Kaksoiskielisyyden yleistymisen huomaa jo omassa puheessa: kyllä minä puhun nimenomaan "postaamisesta", "statuksista" ja "editoinnista". Havaitsin itse asiassa päivän aiheen kohdalla olevani aika noviisi, vaikken sellaisena itseänä osaa pitääkään. Hirveän paljon tulee puhuttua vaan "netistä". "Ton vois laittaa nettiin", "tehääks tästä nettiin jotain", "mites toi nettipuoli?" Rentoa, käytännönläheistä, ehkä onnistuu jopa luomaan kuvan siitä että homma on hanskassa.

Vai eikö sittenkään? Kuinka paljon käytätte eri termejä ja mitä mieltä olette niistä? (Kyllä, kalastelen tässä sitä että joku muukin myöntäisi havainneensa Vierityspalkin postauksen - Hähää! - luettuaan, että puhuu netistä aika yksioikoisin termein...)