... no ei kuitenkaan vielä. Karkea pila, mutta suhteellisen viihdyttävä otsikko.

Pohdin omaa otsikoiden käyttöäni. Lörpön ihmisen ongelma on usein saada aikaiseksi lyhyitä ja kutsuvia otsikoita, sillä lörppö joutuu usein ponnistelemaan jo pelkän leipätekstin pituuden kanssa. Vilkaisin sitten, millaisiin otsikoihin itse kiinnitän huomiota uutispalveluissa. Mitään yhteistä tekijää ei hakemilleni uutisille oikeastaan löytynyt. Houkuttelevinta on ehkä klikata otsikkoa, jossa jätetään jotakin paljastamatta, tyyliin "Yritysjohtajalla 30 000 ulosotossa". Silloin sitä saattaa klikata vain saadakseen selville, kuka se velkainen tyyppi on. Mutta ei se vielä tarkoita, että lukisin koko uutisen ajatuksella.

Omia verkkopuolen oppejani (työharjoittelun ja somen kautta) ovat nimenomaan iskevät otsikot, tekstin jako kappaleisiin ja lyhyet lauseet. Ongelmallisia asioita kaikki, joskin koen hallitsevani ne nykyään jo ehkä keskivertolörppää paremmin.

Että kyllä se tästä. Todennäköisesti.

Ryhmätoverieni blogien kommenteissa ollaan puhuttu paljon myös facebookista. Tässä loistava ja kuvitettu kirjoitus aiheesta "Mitä ei pidä tehdä Facebookissa". Tyypit todella tunnistettavia, myös omien fb-kamujeni joukosta. Saa soveltaa muuhunkin some-käytökseen.

http://theoatmeal.com/comics/facebook_suck